Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI PRACOWNI TSR

Informacja o ochronie Państwa danych osobowych na podstawie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanym dalej „RODO”.

Od dnia 25 maja 2018 r. każdego Klienta Pracowni TSR obowiązuje Polityka Prywatności, która znajduje się poniżej. Pracownia TSR dokłada wszelkich i wielostronnych starań, aby prywatność uczestników terapii, szkoleń oraz osób korzystających z naszego wsparcia, w zakresie prowadzonej przez nas działalności była chroniona.

W przejrzystego, zgodnego z prawem, rzetelnego przetwarzania Państwa danych osobowych, przyjmujemy ten dokument zwany Polityką Prywatności. Zawiera on opis sposobów, w jakie dbamy o Państwa dane osobowe oraz jakie prawa Państwu przysługują w związku z ich przetwarzaniem.


I. Kto jest administratorem Państwa danych osobowych?

Administratorem Państwa danych osobowych jest: Jacek Sędkiewicz prowadzący działalność gospodarczą jako JMJ Jacek Sędkiewicz z siedzibą ul. Fasolowa 36/26, 02 -482 Warszawa NIP: 5221008824, świadczący usługi psychologiczne: ul. Dunikowskiego 4, Warszawa a, określany w dalszej części „Pracownia TSR”.


II. Jakie Dane osobowe przetwarzam?

Państwa dane osobowe (imię, nazwisko, płeć) Pracownia TSR pozyskała i przetwarza w celu realizacji usług psychologicznych i opieki zdrowotnej, zgodnie z art. 9 ust.2 h) RODO. Prowadzona jest dokumentacja konsultacji, badań, sesji psychologicznych.

Zgodnie z obowiązującymi przepisami do prawidłowej realizacji usługi psychologicznej jest niezbędne zbieranie informacji o aktualnych stanie psycho-fizycznym. Bez podania powyższych danych nie możliwe jest świadczenie usług.

W celu sprawniejszej obsługi i kontaktu z Państwem pozyskuję w formie dobrowolnie wyrażonej zgody na przetwarzanie danych osobowych Państwa numeru telefonu i/lub adresu e-mail oraz imienia i nazwiska. Mogę również pozyskiwać dane w przypadku korzystania przez Państwa ze strony internetowej w postaci plików cookie.

Zgoda na przetwarzanie danych osobowych może być przez Państwa wycofana w dowolnym momencie w ten sam sposób, jak została wyrażona.


III. Skąd posiadam Państwa dane?

Otrzymałem je podczas rejestracji na usługi świadczone w ramach Pracowni TSR, a także później, w związku z uczestnictwem w innych usługach świadczonych przez Pracownię TSR jak również drogą mailową lub telefonicznie – w przypadku kontaktu w takiej formie.


IV. Kto oprócz Pracowni TSR jest odbiorcą Państwa danych osobowych?

Odbiorcą Państwa danych mogą być współpracujące z Pracownią TSR podmioty takie jak: lekarze różnych specjalności, fizjoterapeuci  w ramach realizacji procesu leczenia oraz podmioty świadczące obsługę informatyczną (sieć komórkowa, sieci teleinformatyczne).


V. Jak długo przetwarzane są dane osobowe?

O czasie przetwarzania pozyskanych przez Pracownią TSR danych osobowych decydują terminy wskazane w przepisach prawa o archiwizacji dokumentacji. Termin ten wynosi 7 lat.


VI. Czy przetwarzam dane osobowe automatycznie?

Obecnie nie przetwarzam Państwa danych automatycznie w formie profilowania. Jeśli taka sytuacja miałaby mieć miejsce poinformuję Państwa o tym.


VII. Jakie Prawa przysługują Klientom w związku z przetwarzaniem danych osobowych?

Klientom przysługuje prawo dostępu do treści danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu. Jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie wyrażonej zgody: prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Jedynie zgodnie z przepisami prawa może dojść do ograniczenie praw związanych z usunięciem danych lub prawem do ograniczenia przetwarzania o czym Państwa w danym przypadku poinformuje Pracownia TSR.

Zgodnie z art. 21 ust. 4 RODO przysługuje Państwu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania dotyczących Państwa danych osobowych. Zgodnie z art. 21 ust. 1 RODO, składając sprzeciw, należy wskazać jego przyczyny związane z Państwa szczególną sytuacją.

W przypadku potrzeby uzyskania dodatkowych informacji dotyczących przetwarzania Państwa danych lub wyrażenia sprzeciwu proszę o zgłoszenie tego faktu bezpośrednio, telefonicznie: 500150180 lub e-mail: pracowniatsr@gmail.com.

Jeśli uznacie Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Państwu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym obecnie jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych (adres: Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) a od 25 maja 2018 roku Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.